No no doposażanie w toku. Dzisiaj popołudniu nie kręciłeś się w okolicach CK Zamek? Widziałem Octe podobną do twojej, ale nie byłem pewien w 100%
oględziny bmw e46 - przed zakupem
Zwiń
X
-
oględziny bmw e46 - przed zakupem
witam
kumpel (nie posiada genu odpowiedzialnego za motoryzację) więc poprosił mnie o pomoc przy oględzinach n/w auta które zamierza kupić:
BMW 320d e46 produkcja 2002 (po lifcie)
motor 110kw, przebieg 190kkm, zwykła skrzynia
szanownych forumowiczów proszę o wskazówki na co szczególnie należy zwrócic uwagę w tym modelu, auto będzie na podnośniku pod maską też będzie można pogrzebać
mam trochę podst. wiedzy i jakiś mały zestaw narzędzi, potrafię sprawdzić zawieszenie, karoserię, działanie wszystkich systemów w akcji...
chodzi mi o jakies szczególne/charakterystyczne dla tego auta "punkty zapalne"
z góry dziekuję5,5l/100
-
-
Ja pół roku szukałem ładnej E46 w dobrej cenie,co prawda większy diesel,ale te 320d tez są mocno poszukiwane,i okazja nie stoi długo.Generalnie to udany silnik,jakbyście go nie wzięli to mocno odradzaj koledze na przyszłość branie automatów,bo w tych modelach był tragiczne.I tak w zasadzie jak czytałem o e46 po lifcie,to słabym pkt są własnie automaty,reszta została poprawiona.Jesli chodzi o przebieg(ten prawdziwy bo ten o ktorym piszesz to taki najpopularniejszy :wink to ponoc można go zczytać w każdym ASO z kluczyka.Tak w zasadzie to chyba zostaje jeszcze zobaczyć czy most nie jest mokry.252/555
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobasekmożna go zczytać w każdym ASO z kluczyka
.....a co jeśli właściciel miał 2 komplety i do czytania dał kluczyk od roku nie używany ?
generalnie to co było napisane wyżej. Niestety trudno jest kupić okazjonalny egzemplarz, a za dobry trzeba dobrze zapłacić .
Przede wszystkim sprawdź to co oczywiste , czyli blachy, konstrukcja, silnik, zawieszenie itp. Po przesiadce z Octavii 5 lat temu niestety rozczarował mnie bagażnik.....zdecydowanie mniejszy. Na tylnych siedzeniach , dzięki doskonale wyprofilowanym fotelom w bmw jest bardziej komfortowo dla podróżnych. Co do właściwości jezdnych, ogólnego komfortu , jakości użytych materiałów nie będę się tutaj wypowiadał bo to są jednak różne klasy i nie ma co porównywać. Po dobry egzemplarz sugerowałbym jednak wycieczkę do niemiec...BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
piękne auto z zdjęcia okazało się rasowym kiblem
motor w miarę ok, nie myty, suchy, bez śladów czerwonego siliconu
zawias skatowany, środek znorany
blacharz jak składał auto po ostatnim dzwonku był chyba po dziesiątym bronku...
nawet dach nie zakwalifikował się do "następnego etapu"
pod spód nie zaglądałem bo szkoda czasu
Zamieszczone przez EmilPo dobry egzemplarz
pozdrawiam
b.5,5l/100
Komentarz
-
-
jakoś na wiosnę nawet chciałem sprzedać ,ale bez wrzucania ogłoszenia , tak poprostu wśród znajomych zapuściłem famę , no więc mogłem spokojnie wziąć ok 30 tys, mimo że na allegro zapewne można znaleźć za trochę powyzej 20....pewnie coś w podobie do tego wyżej opisanego znalezionego....
No ale rozmyśliłem się... i pozostawiłem dla żony :wink: , a co niektórzy nadal czekają i pytają czy aby się nie namyśliłemBMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
westwi78, jakieś 25 koła+opłaty za egzemplarz "w miarę",cena mocno zależy od wyposazenia,automaty tańsze :lol:
Emil, no ale to chyba jest tak,że przy każdym odpaleniu komputer podaje info do kluczyka jaki jest przebieg,więc jedynae co trzeba zrobić to pilnować by sprawdzany kluczyk był tym samym ,który wyjęlismy ze stacyjki przed chwilą :wink:
bobasek, myślałem,że juz wstępnie ogladaliscie to auto i zaakceptowaliscie jest do dalszych oględzin, przygotuj kolege,że kupienie E46 w ładnym stanie to nie jest tania sprawa, w De ceny za auta całe są spore.
Ja osobiście szukałem mojej pół roku- 2 razy dziennie odświeżanie allegro, gotowośc do wyjazdu własciwie w każdej chwili jeśli dobra oferta. Kryterium było jedno niezakatowana 330d 204 PS, pod drodze mase podrobionych na 204 konne aut z silnikami 184km. Finalnie kupiłem,przy czym ogłoszenie pojawiło się o 21 w środę a ja w czwartek rano byłem na miejscu, auto lekko uszkodzone (wczesniej ani jeden element niemalowany) no i z wyposażeniem o którym mogłem marzyć...wniosek ? warto być cierpliwym !252/555
Komentarz
-
Komentarz